Η Καινή Διαθήκη σε mp3 στην Δημοτική

Τελικά όταν κάτι γίνεται για καλό σκοπό, όταν κάτι γίνεται από αγάπη και διάθεση προσφοράς ακόμα και σε καιρούς γκρίζους, άχαρους μέσα στην Ελλάδα της μελαγχολίας και της κρίσης, τότε λοιπόν αυτό το κάτι αγκαλιάζεται από όλους και ξεπερνάει κάθε προσδοκία.
Μέσα σε 4 μέρες η κασετίνα με το διπλό Mp3 με την ηχογραφημένη Καινή Διαθήκη στη Δημοτική με αυθεντική μουσική επένδυση που γράφηκε ειδικά για το σκοπό αυτό έγινε “χρυσή”.
Θυμίζουμε ότι Η Καινή Διαθήκη, ο ζωντανός Λόγος του Θεού ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στη δημοτική γλώσσα με εξαιρετική μουσική που γράφηκε ειδικά γι αυτό το σκοπό.

Σκοπός των συντελεστών του έργου να φτάσει η Καινή Διαθήκη, το πιό πολυδιαβασμένο βιβλίο όλων των εποχών σε κάθε άνθρωπο που ασφυκτιά σε ένα κόσμο χωρίς ελπίδα. Να φτάσει στις φυλακές, στους τυφλούς, τους άρρωστους, τους ηλικιωμένους, τους νέους ανθρώπους. Η έκφραση “Καινή Διαθήκη” προέρχεται από τον ίδιο τον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό, ο οποίος τη βραδυά του μυστικού δείπνου είπε: “τοῦτο γάρ ἐστι τὸ αἷμά μου τὸ τῆς καινῆς διαθήκης τὸ περὶ πολλῶν ἐκχυνόμενον εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.(Μτ.26,28) Το Ευαγγέλιο της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο αποτελεί την μόνη ελπίδα σ’ έναν απελπισμένο κόσμο.
Τα 27 βιβλία της Καινής Διαθήκης μεταφρασμένα στην δημοτική γλώσσα με την έγκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, ηχογραφήθηκαν και επενδύθηκαν μουσικά, προσφέροντας σε όλους την δυνατότητα να τα ακούσουν όπου κι αν βρίσκονται.
22 ώρες πνευματικού ταξιδιού στην ελπίδα που μόνον ο Ιησούς Χριστός μπορεί να δώσει στον σύγχρονο άνθρωπο που ασφυκτιά σ’ έναν κόσμο χωρίς ελπίδα που φαίνεται πως βαδίζει στην καταστροφή.
22 ώρες προσευχής, προβληματισμού και ανάσας ζωής, ακούγοντας το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο όλων των εποχών.

Περιλαμβάνει: Τα 4 Ευαγγέλια, (Ματθαίου, Μάρκου, Λουκά, Ιωάννου), τις Πράξεις των Αποστόλων, τις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, τις Καθολικές Επιστολές, (Ιακώβου, Πέτρου, Ιωάννου και Ιούδα) καθώς και την Αποκάλυψη του Ιωάννου στην οποία έχει γίνει κυριολεκτικά “μουσική σκηνοθεσία” καθώς είναι ένα κείμενο που όλο και περισσότερο ακούγεται αναφορικά με διάφορα γεγονότα της επικαιρότητας.

Το κείμενο στη δημοτική γλώσσα αποτελεί ευγενική προσφορά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ που το διέθεσε για τον ευγενή αυτό σκοπό . H μουσική είναι προσφορά του Γιώργου Ζαγόρη από το Studio A440 στο Βόλο.

Αφού διατέθηκε ΔΩΡΕΑΝ σε 5000 διπλά cd πωλείται στην συμβολική τιμή των 5,5 ευρώ από το Βιβλιοπωλείο της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, Εμμ. Μπενάκη 50, Αθήνα, τηλ. 210 3816138 210 3816138 . Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την διάδοση της Αγίας Γραφής και την ετοιμασία της ηχογραφημένης έκδοσης της Παλαιάς Διαθήκης στη Δημοτική (μετάφραση από το πρωτότυπο εβραϊκό κείμενο) με εξαιρετική μουσική επένδυση με αυθεντικά μουσικά όργανα της Παλαιστίνης, του Ισραήλ, της Συρίας, της Ιορδανίας με τη συνεργασία φημισμένων μουσικών της Μέσης Ανατολής. Θυμίζουμε επίσης ότι με τη χορηγία της κορυφαίας εταιρίας ηλεκτρονικών στην Ελλάδα θα προσφερθεί ΔΩΡΕΑΝ μαζί με Mp3 players για τους φυλακισμένους, τους τυφλούς, τους ηλικιωμένους και τους αρρώστους.

Έτσι λοιπόν φέτος ο Χριστός δεν θα “γεννηθεί” στα ψεύτικα στολίδια των μίζερων καταναλωτικών γιορτών, αλλά θα ΓΕΝΝΗΘΕΙ πραγματικά στη φάτνη χιλιάδων ανθρώπινων καρδιών που πονούν, εκεί δηλαδή που Τον χρειάζονται περισσότερο.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Είναι Αστική Εταιρία μή κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αποκλειστική δραστηριότητα η μετάφραση, έκδοση και διάδοση της Αγίας Γραφής σε τιμές προσιτές για όλους. Με την τωρινή της μορφή ιδρύθηκε το 1992, ως διάδοχο σχήμα της Βιβλικής Εταιρίας. Ο μοναδικός χώρος στην Ελλάδα όπου άνθρωποι από τις 3 μεγάλες εκκλησιαστικές παραδόσεις (ορθόξοξη, καθολική, ευαγγελική) κάθονται στο ίδιο τραπέζι επιδιώκοντας τον ίδιο στόχο: Τη διάδοση της Αγίας Γραφής, ο καθένας στο δικό του χώρο.
Μέχρι σήμερα έχουν δεί το φως της δημοσιότητας αξιόλογες μεταφράσεις, με αποκορύφωμα τη νέα μετάφραση της Αγίας Γραφής (Παλαιάς και Καινής Διαθήκης) στη δημοτική γλώσσα, εγκεκριμένης από τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
πηγή: http://www.tro-ma-ktiko.blogspot.com